27 Αυγ 2018

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ


ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΟ" ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ"
Ξεκινάμε με ένα καίριο ερώτημα «τι είναι φυσικό δίκαιο;».
Το ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ είναι υπεράνω οποιουδήποτε άλλου Δικαίου, υπό την έννοια ότι Φυσικό Δίκαιο είναι αυτό που μας δένει με την Φύση και την Δημιουργία μας.
Μέσα σε αυτό τον πλανήτη, ο άνθρωπος αποτελεί μέρος του όλου συνόλου και εξαιτίας, της νοήμονος φύσης του, είναι αυτός που από την δημιουργία του και την φύση του είναι επιφορτισμένος με το να φροντίζει, έτσι ώστε όλες του οι ενέργειες να είναι εναρμονισμένες με το Σύμπαν.

Το Φυσικό Δίκαιο επομένως, είναι αυτό που πολύ απλά λέμε « η αίσθηση του Δικαίου» που ο κάθε άνθρωπος έχει ή έπρεπε να έχει μέσα του. Όλοι από μόνοι μας γνωρίζουμε, όσο ζούμε, ποιο είναι το σωστό, ποιό είναι το λάθος, ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό.
Το Φυσικό Δίκαιο είναι αυτό που προηγείται του Δικαίου των Ανθρώπων, δηλαδή του Δικαίου που έγινε με την Πρόοδο της Κοινωνίας. Για να μας καταλάβει ο κόσμος στο τι ακριβώς αναφερόμαστε, σήμερα φαίνεται ότι το Δίκαιο των Ανθρώπων, αυτό που άρχισαν να δημιουργούν στις προηγμένες κοινωνίες, με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να απομακρύνεται από το Φυσικό Δίκαιο. Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα σε μια κοινωνία που οι περισσότεροι νόμοι, είτε αποκκλίνουν, είτε έχουν καταργήσει σε πολλές περιπτώσεις το Φυσικό Δίκαιο.
Το Φυσικό Δίκαιο είναι αυτό που πολλοί συνέλληνες εδώ και πολύ καιρό, έχουν προσδιορίσει ποιο συγκεκριμένα ως το ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. Είναι το λεγόμενο ΦΥΣΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
2. ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Θέλεις να δούμε αν σήμερα υπάρχει κάποια σχέση ή ποια σχέση υπάρχει μεταξύ του ΔΙΚΑΙΟΥ αυτού που είπαμε και με την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Είναι ταυτόσημη, ή αντίθετη; Πώς είναι αυτή η σχέση;
Υποτίθεται ότι η Δικαιοσύνη, η έννοια της Δικαιοσύνης έχει να κάνει με το σύνολο των κανόνων και των προσώπων οι οποίοι συνδέονται και συμπλέουν προκειμένου να εφαρμόσουν το Δίκαιο.
Στην σημερινή κοινωνία, σε πολλές περιπτώσεις και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι αυτό που ονομάζουμε Δικαιοσύνη, τελικά, δεν καταφέρνει να αποδόσει την πραγματική Δικαιοσύνη, δηλαδή δεν καταφέρνει να αποδόσει το Δίκαιο εκεί που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει.
Να μιλήσουμε συγκεκριμένα για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το σύνταγμα το οποίο διαθέτουμε στα χαρτιά τουλάχιστον, γιατί στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι ισχύει πια το συγκεκριμένο σύνταγμα, αλλά σύμφωνα με αυτό το σύνταγμα της Ελλάδος κι όχι των Ελλήνων, υποτίθεται ότι έχουμε την λεγόμενη ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.
Έτσι λοιπόν έχουμε την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ που αποτελείται από τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που είναι επιφορτισμένοι με την ψήφιση των Νόμων.
Εχουμε την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, η οποία είναι η Κυβέρνηση και οι φορείς της Κυβέρνησης, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.
Και έχουμε και την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, η οποία αποτελείται από τους δικαστές και βεβαίως και τα συναφή επαγγέλματα, αλλά όταν μιλάμε για Δικαστική Εξουσία μιλούμε κυρίως για τους Δικαστές που είναι επιφορτισμένοι με το να εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελλάδος.
Τώρα, θα δούμε πόσο πραγματικά στις ημέρες που διάγουμε και ειδικά από τα μνημόνια και μετά, οι δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτά που το ίδιο το σύνταγμα τους επιτάσσει.
Ας μείνουμε στην Ελληνική μας ψυχή. Ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο σκοπός μας που εμφανιστήκαμε σε αυτόν τον πλανήτη και πού μπορούμε να πάμε. ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ! Όσο και αν αυτή την στιγμή νομίζουμε ότι ζούμε ένα κακό όνειρο, αν ομονοήσουμε, πραγματικά θα δούμε ότι έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τα πάντα.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου