29 Μαΐ 2014

Σημεία των καιρών

Φωτιά στο σπήλαιο της Γέννησης στην Βηθλεέμ

Όταν ο "αρουραίος" μολύνει έναν ΙΕΡΟ χώρο, τότε αυτή η μόλυνση με φωτιά μόνο καθαρίζει...
To σπήλαιο της Γέννησης στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, υπέστη ζημιές από μια φωτιά που ξέσπασε από ατύχημα προχθές τη νύχτα (26 προς 27 Μάη) και μετά την επεισοδιακή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του σε αυτό, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της Βηθλεέμ.
Η φωτιά ξέσπασε από μια λάμπα λαδιού και επεκτάθηκε στα διακοσμητικά υφάσματα που κρέμονται στους τοίχους του σπηλαίου όπου, σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, γεννήθηκε ο Χριστός, διευκρίνισε ο Άμπντελ-Φάταχ Χαμάγελ, περιγράφοντας το περιστατικό ως ήσσονος σημασίας.

«Η φωτιά εκδηλώθηκε από μόνη της και έπειτα τη σβήσαμε» είπε ο Χαμάγελ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Πάπα Φραγκίσκου από τους Άγιους Τόπους. 

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου προσκυνήματός του, ο Ποντίφικας προσευχήθηκε στο Σπήλαιο, έναν από τους πλέον ιερούς τόπους του χριστιανισμού.


Σε μια ανακοίνωση η παλαιστινιακή αστυνομία επιβεβαίωσε την εκδοχή της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από ατύχημα.
Μία από τις 15 λάμπες λαδιού που καίνε νυχθημερόν πάνω από το ασημένιο αστέρι, το οποίο επισημαίνει το ακριβές σημείο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, έπεσε τυλίγοντας στις φλόγες τα υφάσματα που ήδη είχαν εμποτιστεί με παλιά αιθάλη.

Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το προσκύνημα του Σπηλαίου, αλλά ακόμα και το ακριβές σημείο της Γεννήσεως του Κυρίου. Το σημείο της Γέννησης τυ Θείου Βρέφους υποδεικνύεται από το  μεγάλο αστέρι από μάρμαρο και ασήμι στο δάπεδο . Φωτίζεται μόνο από καντήλια.  Κάηκαν τα τοιχώματα, εικόνες και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Σπήλαιο της Γεννήσεως είναι αποκαρδιωτική. Μαύρισαν τα πάντα.

Αυτό το  περιστατικό έρχεται να επισφραγίσει το άσχημο κλίμα που επικράτησε στους κύκλους των ορθοδόξων  χριστιανών της πόλης οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επίσκεψη και προσευχή του Πάπα Φραγκίσκου στο άγιο Σπήλαιο στις 25/05/14. Στο σπήλαιο της Γεννήσεως τον υποδέχθηκε ο επίσκοπος Θεοφύλακτος. Η αποδοκιμασία τω αράβων χριστιανών προκλήθηκε από την κατάθεση στεφανιού του ποντίφηκα στον τάφο του θεμελιωτή του Σιωνισμού, Theodore Herzl στο εθνικό κοιμητήριο του ομόνυμου όρους .
Είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας προέβη σε τέτοια  ενέργεια, για την οποία Παλαιστίνιοι ακτιβιστές τον είχαν προειδοποιήσει να μην πάει.



Από την επίσκεψη του ποντίφικα την προηγούμενη της πυρκαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου