12 Φεβ 2014

ΙΔΟΥ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος και πολύ γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους μαζί με τους πάτρωνες της προδοσίας Αμερικανούς, αλλά και
Ευρωπαίους ιθύνοντες που έσπευσαν να εκδηλώσουν την μεγάλη τους χαρά για την επικείμενη κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το άρθρο έχει τον άκρως ενδεικτικό τίτλο,  «Bu fırsat kaçmalı», δηλαδή, «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία», φυσικά για τους Τούρκους και όχι για την ελληνική πλευρά που πρόθυμη παραδίδει όλα τα μέχρι σήμερα κεκτημένα. Επειδή κανείς δεν θα σας ενημέρωνε γι’ αυτά τα οφέλη, τα παραθέτουμε παρακάτω όπως ακριβώς το ομολογεί η τουρκική εφημερίδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ Sami Kohen, τα πραγματικά μεγάλα οφέλη της τουρκικής πλευράς από την συμφωνία για την επίλυση, (βλέπε παράδοση της Κύπρου ), του Κυπριακού, θα είναι τα εξής :
1) Θα αναγνωριστεί για πρώτη φορά διεθνώς το ψευδοκράτος, που μέχρι σήμερα κανείς δεν το αναγνώριζε, σαν ισότιμος συνέταιρος του νέου κρατικού μορφώματος και θα μετέχει ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 2) Θα καταργηθεί το εμπάργκο που μέχρι σήμερα ίσχυε για τα κατεχόμενα και φυσικά με όλα αυτά θα υπάρξει ευημερία και αγαλλίαση για το κατοχικό κράτος.
3) Θα σταματήσει το μπλοκάρισμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξ αιτίας  της σκανδαλώδης εμμονής της Άγκυρας να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι ισότιμο κράτος μέλος της. Η δημιουργία της λεγόμενης «Ενωμένης Κύπρου», θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
4) Θα πάψουν να υπάρχουν τα χρόνια προβλήματα που δημιουργούσαν στην τουρκική εξωτερική πολιτική το Κυπριακό, (που έχει φάει πολλά «χαστούκια» τελευταία),  και η Τουρκία αποδεσμευόμενη από το χρόνιο αυτό πρόβλημα θα «ανακουφιστεί» και θα πάρει δύναμη για τις νέες «εξορμήσεις» της.
5) Αλλά φυσικά το πιο σημαντικό από όλη αυτή την ιστορία, (που για πολλούς εξ αιτίας του γίνεται), είναι η ισότιμη συμμετοχή του ψευδοκράτους στα οφέλη και στα κέρδη από τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. Από εδώ και στο εξής και αφού φυσικά καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, το ψευδοκράτος και φυσικά και η Τουρκία θα έχουν πρώτο λόγο για την εκμετάλλευση και για τα μεγάλα κέρδη που έχουν ήδη αναγγελθεί από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ. Έτσι θα δοθεί τέλος και στα σενάρια για κατασκευή ενεργειακών αγωγών που θα περνούν από την Ελλάδα, αφού πλέον η Τουρκία θα γίνει το κομβικό σημείο για τους ενεργειακούς αγωγούς που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Κύπρου στην Ευρώπη αλλά και το φυσικό αέριο του Ισραήλ που τώρα χωρίς το πρόβλημα το Κυπριακού θα έρθει πιο κοντά την Τουρκία για μια μεγάλη ενεργειακή συνεργασία. Με την μεγάλη συμβολή μας λοιπόν, ξανακτίζεται σταδιακά ο περίφημος άξονας Τουρκίας –Ισραήλ. Εύγε μας!
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Ο ίδιος ο Τουρκοεβραίος δημοσιογράφος τα είπε όλα. Εκείνο βέβαια που δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει, είναι ότι να μην νομίζουμε ότι δεν έπεται συνέχεια.  Η τουρκική «βουλιμία» δεν έχει όρια και τα νεοοθομανικά τερτίπια της Άγκυρας αφού ελευθερωθούν από το Κυπριακό θα μας βλέπουν τώρα σαν ένα ώριμο «ορεκτικό». Η Ελλάδα και τα ενεργειακά κοιτάσματα του Αιγαίου έχουν συνέχεια και θα ακολουθήσουν την «επίλυση» του Κυπριακού. Θα μου πείτε τώρα ποιος ενδιαφέρεται για όλα  αυτά ; Ενδιαφέρονται οι ένστολοι, οι ρασοφόροι, οι γραβατωμένοι πολιτικοί; Άραγε αυτή η χώρα υπάρχει ακόμα, ή ζούμε μοναχά στις απατηλές ψευδαισθήσεις μας ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

«KAZAN KAZAN» Η ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

epeteios
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το θυμόσαστε το περίφημο Kazan Kazan; Ήταν η πολύ πονηρή και εύστοχη φράση που ακούστηκε από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταΐπ Ερντογάν, στη συνάντησή που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 24 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, θέλοντας να υπογραμμίσει την θέση της Τουρκίας ότι όλα στα Αιγαίο πρέπει να μοιραστούν… φίφτι φίφτυ με τους Έλληνες. Δηλαδή με λίγα λογία, το σπίτι το δικό σου μου ανήκει στο ήμισυ και αυτό λέγεται… διπλωματία. Φυσικά ο πολύς κ Σαμαράς όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά συνέχισε να χαμογελά με το γνωστό για πολλούς χαρακτηριστικό του χαμόγελο, που θα μπορούσε να ερμηνευτεί με το… «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Τώρα αυτό το περίφημο Kazan Kazan ξανάρχεται στην επικαιρότητα από τους Τούρκους με τον πιο προβεβλημένο τρόπο και αναφέρεται στην Κύπρο και στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό που ακυρώνει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ εξισώνει την ελεύθερη Κύπρο με την κατεχομένη από το 1974 από τα τουρκικά στρατεύματα, βόρειο Κύπρο.
Τουρκικό δημοσίευμα (14)
Με ένα πολύ χαρακτηριστικό δημοσίευμα η γνωστή Τουρκάλα δημοσιογράφος της Hürriyet, Nilgün Tekfıdan, αναφέρεται στην επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο προβάλλοντας την αυστηρή προϋπόθεση που έχει θέσει η Τουρκία και έχει επιβάλλει στην ελληνική πλευρά, ότι όλα ξεκινούν με την εξίσωση των δυο οντοτήτων της μεγαλονήσου…Kazan Kazan. Δηλαδή με λίγα λόγια η Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται ένα και το αυτό με το ψευδοκράτος. Στη συνέχεια καταργείται για την δημιουργία ενός νέου κρατικού μορφώματος όπου το κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου θα έχει τα ίδια δικαιώματα και φυσικά θα απολαμβάνει τα ίδια οφέλη από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ με τους Κύπριους της ελεύθερης Κυπριακής Δημοκρατίας, (άλλωστε γι’ αυτό έγινε όλη αυτή η «ιστορία» με την πίεση των ΗΠΑ). Αλήθεια το έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς πάει να γίνει ; Ποιο είναι το μέγεθος της νέας κυπριακής προδοσίας ; (η πρώτη ήταν το 1974 όταν άνοιξαν οι κερκόπορτες για την τουρκική εισβολή στην μεγαλόνησο).
Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ, ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγνωρισμένο από όλα τα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη, μετέχει σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, εξισώνεται με ένα ψευδοκράτος, με ένα τεχνικό κρατικό μόρφωμα που δεν το αναγνωρίζει κάνεις παρά τις γιγάντιες προσπάθειες εδώ και χρόνια από την Τουρκία να επιτύχει έστω και κάποια μερική αναγνώριση από κάποιες μουσουλμάνες χώρες. Αλλά το κυριότερο είναι πως τώρα με το Kazan Kazan αθωώνεται παντελώς η τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, αθωώνονται όλα τα τούρκικα εγκλήματα κατά της μεγαλονήσου, αθωώνεται η εγκληματική επιχείρηση της Τουρκίας μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων από την Ανατολία στην μεγαλόνησο για την αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου, αθωώνονται οι σφαγείς με ομολογία του ίδιου του Ντεκτάς, των αγνοουμένων της εισβολής, αθωώνονται οι δολοφόνοι των Σολομού και Ισαάκ. Και όλα αυτά προς δόξα των προδοτών της Αθήνας που χωρίς να έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, τρέμουν μπροστά στις εντολές της Ουάσιγκτον μήπως και χάσουν την καρέκλα τους και παραδίδουν τα πάντα στους Τούρκους εισβολείς.
Καζάν Καζάν λοιπόν και… ξανά προς την δόξα τραβά της νεοελληνικής προδοσίας της Κύπρου. Και εμείς καθόμαστε και τους παρακολουθούμε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

“Η Κύπρος δέχεται τη χαριστική βολή” (Ηχητικό)

Κύπρος
Νέα φάση συνομιλιών για συνολική λύση του Κυπριακού αρχίζει με συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου.
Τη συνάντηση των δύο ηγετών ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη και αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί της Τρίτης στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας,  που βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη».
«Η Κύπρος αυτή την ώρα δέχεται τη χαριστική βολή και μετατρέπεται σε όμηρο της Τουρκίας, εξαιτίας της πολιτικής απραξίας της κυβέρνησης Σαμαρά στο θέμα», είπε στο Ράδιο 9,84 ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικές Σπουδές, στο Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος.
«Οι διαπραγματεύσεις έπρεπε να γίνουν στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Χωρίς τετελεσμένα», επισήμανε ο καθηγητής.

πηγηΗ επίθεση αρχίζει από την Κύπρο


Του Π. Λιβανίδηimages
 Τώρα που ο Ελληνισμός είναι σε οικονομική και ηθική αδυναμία , αρχίζει η επίθεση για την εθνική εκποίηση του Ελληνισμού.
 Η Αρχή του Πολέμου
Μετά από έναν μεγάλο και μακρόχρονο βομβαρδισμό του Έλληνα στον ψυχολογικό και οικονομικό τομέα, αρχίζει τώρα η εκδήλωση της επίθεσης στα εθνικά θέματα , που είναι και ο πραγματικός στόχος αυτών που επιβουλεύονται την ύπαρξη του Ελληνικού έθνους και κράτους.
Πολλές φορές στο παρελθόν σας είχαμε επισημάνει από αυτήν τη στήλη τον αντικειμενικό στόχο των σύγχρονων επίδοξων κατακτητών του Ελληνισμού. Σας είχαμε περιγράψει και τις πολύπλευρες μεθόδους που χρησιμοποιούν μεθοδικά για τη διάλυση των μηχανισμών του Ελληνικού κράτους. Τη διαφθορά , τα οικονομικά παιχνίδια και τους οικονομικούς εξαναγκασμούς εις βάρος της χώρας μας , καθώς και τις ψυχολογικές επιχειρήσεις για την αποδόμησης της εθνικής συνείδησης και ταυτότητος , αλλά και για την πτώση του ηθικού μας φρονήματος.
Γιατί μόνο με την αποδυνάμωση όλων αυτών των παραγόντων η Ελλάδα θα είναι ευάλωτη στην επικείμενη επίθεση.
Η Ελλάδα δεν θα έχει τις αναγκαίες δυνάμεις να αντισταθεί την κρίσιμη στιγμή , εάν δεν υπάρχουν Έλληνες με εθνική συνείδηση , εάν δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα που απαιτείται , τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους , αλλά και το ισχυρό φρόνημα των πολιτών της να υπερασπιστούν την ύπαρξη της καθώς και τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο πολλών χιλιάδων ετών πολιτισμός της.
Σε τέτοιου είδους κρίσιμες στιγμές της ιστορίας απαιτείται ομόνοια και ομοιογένεια στον πληθυσμό του έθνους που έχει στην ιδιοκτησία του τη γη της χώρας από αιώνες.
Αυτά είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια κάποιοι φρόντισαν να τα υπονομεύσουν με ότι μέσα διέθεταν προκειμένου να επιτευχθεί η διάλυση του Ελληνικού κράτους , αλλά και έθνους με τρόπο που να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες πραγματοποίησης.
 Aρχίζει η εθνική εκποίηση
 Η κρίσιμη στιγμή της επίθεσης ενάντια στην ύπαρξη του έθνους μας φαίνεται από την εξέλιξη των γεγονότων ότι έχει φθάσει.
Αφού άρχισαν να λειτουργούν οι υπονομευτικές και διαλυτικές καταστάσεις για το κράτος μας , τώρα ξεκίνησε και η αλλαγή ιδιοκτησίας της Ελληνικής γης , των επιχειρήσεων που υπάρχουν καθώς και ο ανεξέλεγκτος εποικισμός της χώρας μας από ξένους πληθυσμούς.Τώρα « κουμάντο » με διάφορα προσχήματα, κάνουν τα διεθνή συμφέροντα των πολυεθνικών και των καρτέλ που επιβάλουν τις θελήσεις τους , αναγκάζοντας τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού έθνους να τους υπακούναδιαμαρτύρητα.
Τώρα μετά την τρομοκρατία του απλού Έλληνα πολίτη και την κατάσχεση της περιουσίας του λόγω της υπέρμετρης υπερφορολόγησης έρχεται και η ουσιαστική κατάσχεση του φυσικού και ορυκτού πλούτου της πατρίδος μας.
Και όπως είναι φυσικό το κλείσιμο των εθνικών μας θεμάτων ξεκινά και πάλι από το όμορφο νησί της Αφροδίτης , τηνπολύπαθη Κύπρο μας. Το « Σχέδιο Ανάν ΙΙ » που υπερήφανα απέρριψε ο Ελληνισμός της Κύπρου επί των ημερών του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, επανέρχεται σε νέο «πακετάρισμα », προκειμένου τα πολυεθνικά κεφάλαια των πετρελαϊκών εταιριών να κερδίσουν μερικά δις και ορισμένες μεγάλες δυνάμεις να επιβάλουν την κυριαρχία τους στην περιοχή.
 Η  Άλλωστε όπως είχαμε γράψει στις 30 Μαρτίου του 2013 :
 « … Η σύγχρονη επίθεση για τον αφελληνισμό του γένους των Ελλήνων ξεκίνησε από την Κύπρο , στην αρχή της δεκαετίας του 1960 , με τις Μεγάλες Δυνάμεις να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου είναι ένα άλλο έθνος , γιατί έτσι εξυπηρετούνταν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Αυτή η μεγάλη επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου ξεκίνησε με τον Ελληνισμό της Κύπρου ( το αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Αν. Μεσογείου ) για να συνεχιστεί μερικά χρόνια αργότερα και στον κύριο κορμό του έθνους , το Ελληνικό κράτος
Είναι κάτι που θα αντιληφθούμε πλήρως και ξεκάθαρα στις μέρες μας, με τις συστηματικές και καθόλου τυχαίες προσπάθειες διαστρέβλωσης της ιστορίας μας και με τις διάφορες μεθοδευμένες κινήσεις , για να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα. … »
 Πλησιάζει η τρίτη φάση
Όπως έχουμε επισημάνει μετά την Κύπρο θα ακολουθήσουν νησιά του Αιγαίου , Θράκη και Μακεδονία. Το σχέδιο των σύγχρονων , επίδοξων κατακτητών του Ελληνισμού περιλαμβάνει τρεις φάσεις :
α ) Ψυχολογικές επιχειρήσεις για την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας και του ηθικού των Ελλήνων.
β ) Οικονομική αποδυνάμωση και εξαθλίωση των Ελλήνων για να αποκτήσουν υπόδουλη και χειραγωγούμενη ψυχολογία.
γ ) Χρήση βίας και ακρωτηριασμού του αδύναμου πλέον Ελληνισμού.( Στρατιωτικές επιχειρήσεις ).
Οι κρίσιμες στιγμές για την ενεργοποίηση της τρίτης φάσης φαίνεται ότι πλησιάζουν. Τα κέρδη από την εξόρυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου , που βρίσκεται στον πυθμένα των Ελληνικών θαλασσών , είναι μεγάλα και η σημαντική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία.
Πολλά είναι τα ξένα συμφέροντα που θέλουν να « κουρέψουν » μια αναβάθμιση της Ελλάδος στην περιοχή , αλλά και να επωφεληθούν από τον Ελληνικό πλούτο αρπάζοντας τον.
Βέβαια κάποιοι προσπαθούν να φθάσουμε σε μια νομική αποδοχή της επιδιωκόμενης νέας συρρίκνωσης του Ελληνισμού και της αρπαγής της εθνικής μας κυριαρχίας , χωρίς να δοθεί καμιά μάχη. Αλλά με μια απλή παράδοση που θα δικαιολογήσουν με λογικοφανή επιχειρήματα , για.. «αναγκαστικές συνεργασίες» λόγω ειδικών συνθηκών. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να βρεθούν « Νενέκοι » , που με κάποια δικαιολογία θα ανοίξουν « Κεκρόπορτες ».
Μόνο που η ουσία της πράξης δεν αλλάζει. Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για αυτά που θα επακολουθήσουν και ας φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και της χιλιάδων ετών ιστορίας του Ελληνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου