26 Σεπ 2013

Χρονογράφημα...

Με την ευκαιρία του παρόντος, δε μπορώ να μη συγχαρώ την κυρία Ρε-πούσι


 που συνέβαλε τα μέγιστα για να φτιάξει το "κοπάδι" των νεοελλήνων που


 βλέπουμε ΕΔΩ...!

Συγχαρητήρια κυρία μου...! Πέτυχες αυτό για το οποίο τάχτηκες... Ένα κοπάδι όρθιων ζώων, εύκολα οδηγείται στη σφαγή χωρίς να συναισθάνεται την πραγματικότητα.  

"Φοιτητές από διαφορετικές σχολές( Βρεφονηπιοκομίας Ιωαννίνων, ΠΑΠΕΙ, ΤΕΦΑΑ και ΙΕΚ) ξεσάλωσαν στο πιο hot beach bar της Μυκόνου, στο Super Paradise. Όπως μαρτυρούν τα πλάνα του mykonoslivetv προκάλεσε «σεισμό» η καυτή εμφάνιση των φοιτητριών με τα... Brazilian μαγιό τους . Οι ίδιες δεν σταματούσαν να λικνίζουν τα καλλίγραμμα σώματα τους υπό την επήρεια μουσικών επιτυχιών. Μέχρι και ο ιός του Harlem shake χτύπησε στη Μύκονο, όπου οι φοιτήτριες το χόρευσαν πάνω στις μπάρες προκαλώντας πυρετό στο ανδρικό πλήθος."


Αξιότιμη κυρία Ρεπούση... 


Λόγω προχωρημένης ηλικίας δεν είχα την τύχη να διαβάσω τα σοφά συγγράμματά σας στο σχολείο και να φωτιστώ δεόντως από τις φαεινές απόψεις σας για την Ιστορία αυτού του τόπου, που είχε την ατυχία να σας γαλουχήσει, τόσο εσάς όσο και μερικά άλλα κοινωνικά απόβλητα, που προσπαθούν να μας διδάξουν, νουθετήσουν και να μας υποδείξουν το σωστό δρόμο, αλλοιώνοντας όχι μόνο γεγονότα και Ιστορία αλλά και αυτήν ακόμη την τελειότερη γλώσσα όλων των εποχών.


Wordpress
WordpreΛόγω προχωρημένης ηλικίας δεν είχα την τύχη να διαβάσω τα σοφά συγγράμματά σας στο σχολείο και να φωτιστώ δεόντως από τις φαεινές απόψεις σας για την Ιστορία αυτού του τόπου, που είχε την ατυχία να σας γαλουχήσει, τόσο εσάς όσο και μερικά άλλα κοινωνικά απόβλητα, που προσπαθούν να μας διδάξουν, νουθετήσουν και να μας υποδείξουν το σωστό δρόμο, αλλοιώνοντας όχι μόνο γεγονότα και Ιστορία αλλά και αυτήν ακόμη την τελειότερη γλώσσα όλων των εποχών.

Στα σχολικά μου χρόνια είχα την ατυχία να χρησιμοποιώ σχολικά εγχειρίδια γραμμένα από φτιαχτούς σοφούς καθηγητές της δεκάρας και σαν καθηγήτρια και εσείς, ξέρετε πώς φτιάχνονται προωθούνται  και διαπρέπουν οι άχρηστοι, για να δημιουργούν την Ιστορία σύμφωνα με ορισμένες απόψεις και σε προκαθορισμένα πλαίσια, ή να εκτελούν εντεταλμένες υπηρεσίες.
Δεν θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι είναι Ιστορία, γιατί το βρίσκω τελείως άσκοπο μετά από ανάγνωση των ιστορικών σας απόψεων, που σας έφεραν στο υψηλό επίπεδο των ξύλινων υποδημάτων που φορούσαν οι γυναίκες κατά την περίοδο της κατοχής και φοριούνται ακόμη περιστασιακά στην Ολλανδία.
Αυτοί οι κύριοι καθηγητές μου έμαθαν πως κάποιος κύριος Αντουάν Λωράν Λαβουαζιέ διετύπωσε την θεωρία της Αφθαρσίας της Ύλης, αγνοώντας παντελώς τους πρώτους που την διατύπωσαν Διογένη Απολλωνιάτη, Ηράκλειτο, Δημόκριτο, Λεύκιππο, κ.α. τις ιδέες των οποίων διέσωσε ο Διογένης Λαέρτιος στο απόφθεγμα:
«Ουδέν εκ του μη όντος γίγνεσθαι ουδέ εις το μη ον φθείρεσθαι».
Μου δίδαξαν ότι κάποιος κύριος Γαλιλαίος Γαλιλέϊ ανακάλυψε το τηλεσκόπιο, προφανώς δεν είχαν περάσει ούτε απ' έξω από το Εθνικό Μουσείο, γιατί μέσα υπάρχουν κεραμικά που βγάζουν μάτια, αμφιβάλλω αν και σεις περάσατε.
Μου έμαθαν πως κάποιος κύριος Νικόλαος Κοπέρνικος έκανε την μεγάλη ανακάλυψη του Ηλιοκεντρικού Συστήματος στέλνοντας περίπατο τους Θαλή, Αρίσταρχο, Ερατοσθένη και αυτόν ακόμη τον Ίππαρχο που διετύπωσε την Μετάπτωση των Ισημεριών, που συμπληρώνεται κάθε 26.000 (είκοσι έξι χιλιάδες ) περίπου χρόνια, δυο χιλιάδες χρόνια πριν από τον εν λόγω κύριο.
Στην συνέχεια μάθαμε πως κάποιος μπαμπάς της επιστήμης με το όνομα Ισαάκ Νεύτων, μετά από μήλο που έφαγε στο πλατύ κεφάλι του, φωτίστηκε και διατύπωσε την θεωρία της Βαρύτητας. Δεν θα ανατρέξω στις σημειώσεις του - αντιγραφές από το γνήσιο κείμενο, απλά θα αναφέρω τα ονόματα των Εμπεδοκλή και  Επίκουρου, αν αυτό σας λέει κάτι.
Φθάνοντας τελικά στον μέγα σοφό του εικοστού αιώνα Αλβέρτο Αϊνστάϊν με τις περίφημες θεωρίες του, που είχαν το θράσος πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια να αντιγράψουν ο Θαλής ο Μιλήσιος και ο Θεόπομπος ο Χίος, συμπεριλαμβανομένης και της περίφημης εξίσωσης Ε=mc² αλλά με επίλυση των προβλημάτων τους από τον Έλληνα μαθηματικό Καραθοδωρή, γιατί μόνοι τους δεν τα κατάφερναν.
Από τα γραφόμενά σας προφανώς το φόρτε σας είναι η σύγχρονη ιστορία, στην οποία διαπιστώνεται γενικά όπως σε όλους τους σύγχρονους ιστορικούς μια εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη.
Σύμφωνα με τον απολογισμό απωλειών κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο αριθμός των θυμάτων ήταν 52.199.262 τους βάλαμε λοιπόν στεφάνια και πάνε στο καλό,  ξεχάστηκαν για πάντα και η ζωή συνεχίζεται για τους υπολοίπους.
Επανερχόμενος στο πρόβλημα της επιλεκτικότητας της μνήμης των υποτιθεμένων ιστορικών, στους οποίους θα ήταν άδικο να μην σας συμπεριλάβω, η σημερινή κοινωνία υποφέρει από την ψωρίαση των υψηλών σας απόψεων, σχετικά με μια μερίδα θυμάτων τα οποία δεν αναφέρονται σε καμιά από τις πολυάριθμες επίσημες στατιστικές και παρ' όλα αυτά αδυνατούμε να τους ξεχάσουμε όπως τους άλλους, για να διαιωνιστεί δε η μνήμη τους νομοθετείται ποινικοποίηση αντιρρήσεων.
Ευελπιστώ πως ο οποιοσδήποτε δείκτης νοημοσύνης σας, όσο χαμηλός και αν είναι, σας επιτρέπει να αντιληφτείτε περί τίνος πρόκειται.
Σύμφωνα λοιπόν με στατιστικές δικές τους, επιβεβαιωμένες και από το Αμερικανικό Federal Bureau of Investigations (FBI) στην αρχή του πολέμου υπήρχαν σε όλη την Ευρώπη 2.320.000 άτομα της μερίδας αυτής, από τους οποίους πολλοί μετανάστευσαν προ του πολέμου στην Αμερική  και περίπου 1.500.000 έφτιαξαν κάπου ένα κράτος μετά τον πόλεμο, προς ταλαιπωρία και σφαγές των γηγενών.
Αφήνω στην δική σας λογική την εξήγηση του πώς γίνεται με τα άνω νούμερα να υπάρξουν 6.000.000 θύματα και το σπουδαιότερο να μην συμπεριληφθούν στις επίσημες στατιστικές.
Περιττό να σας υπενθυμίσω ότι ακόμη και οι στατιστικές του Υπουργείου Πολέμου της Αγγλίας, παρέλειψαν κάθε αναφορά στην εν λόγω κατηγορία παρά τις λεπτομερείς αιτίες θανάτου και ανά εθνικότητα όπως, ( τραύματα, πείνα, δυσεντερία) κύριο χαρακτηριστικό των Αγγλικών στατιστικών τους η λεπτομέρεια.
Παρεμπιπτόντως σας γνωρίζω ότι η επιγραφή "Εδώ μαρτύρησαν 4.000.000 Εβραίοι" στο Αουσβιτς Μπιρκενάου, με Δικαστική Απόφαση αντικαταστάθηκε με την πινακίδα: "Εδώ μαρτύρησαν 1.100.000 άνθρωποι" μεταξύ των όποιων και πολλοί Εβραίοι.
Δεν θα αναφερθώ στα εκατομμύρια Έλληνες θύματα των αγιοποιημένων δοχείων νυκτός, απλά υπενθυμίζω το πρώτο στρατόπεδο συγκεντρώσεως στην Σκυθούπολη, τις σφαγές των Κυρίλλου Αλεξανδρείας, Θεοδοσίου, Κωνστάντιου, Αρκαδίου, Ιουστινιανού και τόσων άλλων, αν φυσικά η μνήμη σας  επιτρέπει να γνωρίζετε, αν όχι θα σας συνιστούσα Ιστορικούς σαν τον Ι. Κορδάτο, A. A. Vasilief, Karl Heinz Deshler και άλλους πιο σύγχρονους που πιθανόν να πλατύνουν λίγο την επαγγελματική σας σκέψη και να σας μάθουν πώς γράφεται η πραγματική Ιστορία.
Είναι γνωστό πως ακαδημαϊκοί που δεν μπορούν να αναδειχτούν με την γνώση, προσπαθούν να τα καταφέρουν με διάφορα μέσα και κυρίως αντιπαραθέσεις σε γνωστές αλήθειες, όπως λένε και τα κιτάπια σας, Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στο χωριό μου όμως λένε πως τα ʼδεια δοχεία κάνουν θόρυβο.
Δεν γνωρίζω τις ακαδημαϊκές επιδόσεις που σας οδήγησαν στην κατάληψη θέσεως στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά με τις φαεινές ιδέες που κατά διαστήματα εκφράσατε δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κάποιος πως με τόση έλλειψη ταλέντου τα καταφέρατε, κρίμα στο όνομα που φέρει το Πανεπιστήμιο.
Για τους άνω λόγους κύρια μου περιοριστείτε στα βουλευτικά σας καθήκοντα, γιατί όπως μου έλεγε η μάνα μου άμα τρώμε δεν μιλάμε και αν σας μένει χρόνος γράψτε κανένα παραμυθάκι για τα νηπιαγωγεία της δικαιοδοσίας σας σαν σύμβουλος εκπαιδεύσεως του αρμοδίου υπουργείου, που έχει την ευχέρεια να τα επιβάλλει, γιατί τα ιδιωτικά δεν πιστεύω να εκτιμήσουν τις ιστορικές η λογοτεχνικές σας ικανότητες, δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με την ευχέρεια να σκέπτονται..
Πάντως ποτέ μην ξεχνάτε πως ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Αλήθειας, είναι αμείλικτος και αποκαλύπτει αδίστακτα τους φελλούς και τις κάλπικες δεκάρες.
Υγιαίνετε,
Βασίλης Μακρής Πλοίαρχος Ε. Ν. (Συντ.)